065-886-69-22 • 065-441-30-30 • 060-688-66-92 [email protected]

Hidroizolacija objekata od kapilarne vlage

Hidroizolacija je zaštita svih vrsta objekata od kapilarne vlage, presecanjem zida i postavljanje kvalitetne hidroizolacije.

HIDROIZOLACIJA VLAŽNIH I OBJEKATA

Poznato je da kapilarna vlaga svojim delovanjem oštećuje zidove, a u stambenom prostoru može biti štetna po zdravlje.

Zato smo se opredelili za pružanje usluga hudroizolacije. Hidroizolacija je ključna u sanaciji i sprečavanju posledica razornog delovanja kapilarne vlage na kućama, a posebno na starim i kapitalnim objektima. To su građevine od istoriske, kulturne i društvene važnosti (CRKVE, MANASTIRI, MUZEJI, POZORIŠTA ŠKOLE i slično).

Jedini način da se potopuno i trajno otkloni ovaj problem je mašinsko presecanje zidova i naknadna izrada horizontalne hidroizolacije.

Ova metoda ima niz prednosti u odnosu na neka klasična rešenja jer je brža, ne narušava se stabilnost objekta(nema sleganja i pucanja zidova )a ekonomski je rentabilnija.

Hidroizolacija sprečava vlage u zidu

Vlaga u zidu kretanjem prema gore stvara negativno električno polje i pojačava kapilarni efekat.

Propadanje zidova zbog dugotrajne vlage u njima, najčešće se javlja kao posledica neispravnosti na vodovodnim ili kanalizacionim cevima, ali često i zbog loše hidroizolacije stambenog objekta.

Nije presudan materijal od kojih su zidovi napravljeni, tj. da li je u pitanju kameni zid, zid od cigle ili nekog drugog građevinskog materijala. Čak je i kameni zid porozan i sklon vlaženju kao i svi ostali.

HIDROIZOLACIJA SE IZVODI:

  • Ručnim električnim testerama, pomoću vidija lanaca.
  • Specijalnom mašinom, dijamantskom sajlom, presecamo debljine zidova do 10m.
  • Vertikalna hidroizolacija- lepljenje kondora na zid.

Napomena: Površinska sanacija vlage u zidu ne daje potrebne rezultate. Trajna sanacija moguća je samo uz pomoć radnji i postupaka poznatim kao hidroizolacija zidova i objekata!

Mašinsko isušivanje zidova garantuje da će vlaga u zidovima biti isušena, a merama hidroizolacije se trajno sprečava bilo kakvo prodiranje vlage u zidove.

MI MOŽEMO DA VAM POMOGNEMO!

hidroizolacija (1)

POZOVITE:

065-886-6922
065-441-30-30
060-688-66-92
065-441-20-20

Radno vreme: 0 – 24h
Svaki dan od ponedeljka do nedelje

DAJEMO GARANCIJU NA IZVEDENE RADOVE!

hidroizolacija (3)

PREKO 25 GODINA ISKUSTVA !